Wat doet het fonds?
Het Rengelinkfonds geeft ondersteuning aan innovatieve onderwijsprojecten van Hogeschool Inholland.
De rechtsvorm van het J.W. Rengelinkfonds is een stichting. Het Fonds wordt bestuurd door een bestuur van 5 leden en staat los van Hogeschool Inholland.
Het vermogen van de Stichting wordt belegd in aandelen en obligaties. De opbrengst daarvan komt ten goede aan de projecten die door het Fonds worden ondersteund.Samenwerking Hogeschool Inholland
Financiele middelen van de stichting
Subsidie
Doelstelling van het fonds is om projecten met betrekking tot onderwijsinnovatie financieel te ondersteunen. Uitgangspunten voor de toekenning van subsidie zijn:
- Innovatief
- Niet te financieren vanuit reguliere onderwijsmiddelen
- Passend bij de doelstellingen van Hogeschool Inholland
Beoordeling van de aanvraag
Enkele projecten

Rengelinkhal
Hogeschool Inholland Haarlem heeft de beschikking over een fraaie, overdekte sportvoorziening. De bouw van deze sporthal in 2005 is mogelijk gemaakt door subsidiëring van het J.W. Rengelinkfonds.
Project Crossing Borders
Studenten leren om op meerdere manieren over grenzen te kijken. Ze werken taakgericht samen met medestudenten en docenten die een andere nationale, culturele en vakinhoudelijke achtergrond hebben. Door een kleinschalig vergelijkend onderzoek uit te voeren ervaren ze hoe voorzieningen op het gebied van sociaal werk in de deelnemende landen georganiseerd zijn en wat de achterliggende opvattingen zijn. Tevens communiceren ze op afstand met elkaar door gebruik te maken van videoconferenties en de sociale media die ze al uit eigen ervaring kennen.


Project MIRO
Dit door het Rengelinkfonds ondersteunde project maakt het mogelijk om vanuit Haarlem een internationale masteropleiding ‘Radiotherapie’ (in het Engels) aan te bieden.
Deze afbeelding toont het bestralingsplan van een dwarsdoornede van een patiënt met een longtumor en rechts onder in het klein een bestralingsplan van een patiënt met een tumor in het hoofd-halsgebied. Het maken van dergelijke bestralingsplannen is het thema van één van de onderwijseenheden van deze masteropleiding.
Pabo-beeldbank
In dit door het Rengelinkfonds financieel ondersteund project wordt een veertigtal video-opnames verzameld, die aansluiten bij kenmerkende beroepssituaties en bij de studieloopbaanbegeleiding van de pabostudenten.


Mobiele radioset
Bij het onderwijs van M.E.M. is er veel aandacht voor praktijkgerichte projecten en opdrachten waarvan het radiomaken onderdeel uitmaakt. Het Rengelinkfonds is meefinancier van een digitale mobiele radioset om studenten vaardigheden te laten ontwikkelen die gericht zijn op het actuele radiowerkveld. Studenten kunnen op een gebruiksvriendelijke en actuele manier mobiele materialen, waarvan ze nu al veel gebruik maken, ook combineren met radio.